Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

Tisdagsinferno, pollen edition

Tisdagsinferno, pollen edition

Hej.

Bilden ovan är inte ett sämre uttryck för min konstnärlighet. Men väl ett uttryck för hur jag såg på världen under gårdagens runda.

Gladdes åt vädret precis som sig borde. Hade lite låg mojo i allmänhet, private shit och lite pollenkänningar, men rullade ändå ut eftersom jag skulle leda intervaller ihop med Valle då. Pigga folks, tänkte jag gör min träning, inga jättefarliga folks med så behöver inte slå knut på mig själv. Ligg med och mys och dra sedan.

Väl ute på skerikevägen märker jag av rejäla symptom som jag i år lärt mig definiera som pollenallergi. Förutom att jag är allmänt slö och sirapstinn i benen så somnar jag nästan vid styret, näsan rinner, ögonen likaså och jag blir yr om jag inte koncentrerar mig till 150 %.  Sist jag var så yr var när jag var på softtur med Tony, då fick jag sådant yrsel att jag nästan ramlade av cykeln.

Det är dags för lagtempointervaller och jag är så slö att jag har svårt att trycka på överhuvudtaget. Diverse saker rinner ur näsan och ögonen och jag blir rejält orolig. Jag släpper Grannen, Nisse och Kerstin och låter diverse cykla förbi. Tar mig sedan till samlingsplatsen ï Ramnäs och får smått förnedrande applåder typ yey, du är assvag men tog dig fram ändå. De skulle ba veta :P

Hursom så förklarar jag för folksen att jag inte törs ligga i klunga då jag känner mig satans yr och knasig idag, vänder och blåser på till Skultuna. Det börjar bli kväll och skönt och skuggigt. Stället mig vid korsningen, dricker lite, nyser lite. Efter ett tag kommer diverse klungor förbi.

Merckx-Mats är sugen på att trycka på hem via Julpa så jag och en trevlig (för mig ännu anonym) meridaman hänger på. Det går finfint och jag ligger mest och myser och känner att läget börjar bli under kontroll, fast synen är blurry och hjärnverksamheten ligger på en solande amöbas nivå.

Jag hatar pollen!

asså jag skulle liksom kunna starta en sån där Vi som hatar…-facebookgrupp. Kanske starta ett enfrågesparti? BLÄ.

Är rejält bekymrad. Vill inte behöva blurra ut var och varannan gång.

Ni som lider av pollenallergi/-överkänslighet, vad brukar ni vidta för åtgärder? Förut testade jag Clarityn men då blev jag om än slöare.

Stravagrejs:

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

5 kommentarer

 1. Medicin->ännu tröttare, men ibland får man ta det. Ögondroppar och nässprej räcker en del, men framförallt tycker jag glasögon hjälper (skulle nog helst vara simglasögon :P). För mig verkar det vara pollen som kommer in i ögonen som drar igång alltihop, kan jag bara hålla dem borta därifrån så klarar jag mig bättre från de andra symptomen.

 2. Huga, jag bävar inför pollensäsongen som för min del drar igång vid midsommar (gräs). Tur för mig dock att jag inte verkar drabbas fullt så illa som du, yrslig blir jag inte, bara seeeeeg och med rinnande kroppsvätskor ur diverse hål.
  Aldrig testat kraftigare doningar än apotekets receptfria sortiment. Loratadin + nässpray + ögondroppar tar bort de värsta symptomen för mig, men det hjälper dåligt mot segheten.

 3. Tja! Jag har i princip bara “kli och rin” besvär.
  Mot näsrin funkar bara ett spray som heter typ Rhinecort för mig.
  Regelbundet intag av tablett under värsta perioden .Testa någon annan om clarityn ej funkar.
  Kontaklinser är bästa medicin för ögon och solglas om du ska va i fartvind.
  Byt t-shirt varje dag, skölj ur håret varje kväll innan läggdags, gäller även sambo om sådan finns.

 4. Hej Katten! Jag känner igen problemen och håller med till 100%. För mig funkar Aerius (receptbelagt) riktigt bra, men man måste börja ta tabletterna i god tid innan helvetet bryter ut. Lycka till! / XC-Micke

 5. Prova en annan medicin, de ger olika mycket trötthet. Jag använder en som heter Allegra, den är lite dyrare men den ger ingen trötthet som biverkning (på mig iaf).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.