Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

Plocka hår!

God morgon!

Imorse vaknade jag av en tanke som inte gett mig ro sen dess!

Gör det verkligen så ont att plocka ögonbryn som jag alltid föreställt mig?

Som cyklist / förtryckt kvinna / estetikjunkie så har jag inga som helst problem att raka av håret på giraffbena mina (även om jag förstås fuskar vintertid).

Jag kom på mig själv att aldrig ha plockat ett endaste hårstrå ovanför ögona! Av rena rama rädslan. Gör ju ont att bara titta på när andra pincettar bort de små rackarna.

Och nu börjar jag bli rädd, tänk, om och när jag blir gammal och kanske berikas med en classy unibrow, hur ska jag göra då? Det räcker med att min rädsla för ögonpill hindrar mig från att bära linser (och coola cykelbrillor, och njuta av vyerna när jag simmar mm).

Tänk om min rädsla för ögonbrynsplock gör mig till en kvinnlig Groucho Marx – het som charmig svartvit man – skrämmande som kvinna?

Åh du illbatting till morgontanke.

Ha en vacker vintermorgon!

Försökte leta upp nån illustration på mig som förde tankarna på Groucho.
Hittade denna, tagen för 10 år sedan, då jag fortfarande vågade vara svarthårig och cool.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Jag måste erkänna att den kvinnliga varianten på Groucho känns lockande…till skratt. Och det kan aldrig vara fel :-)

    Ögonbryn kanske kan flätas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.