Cykelkatten

Katja om träning, friluftsliv och livet


Hjälp mig att hitta en prisvärd (läs: billig men en som håller) pendlarhoj!

Hej.

Ibland ogillar jag starkt att inte ha råd.

Som nu. Alla räkningar och måsten bara sköljer över mig och jag har inte ens hunnit köpa några rejäla höstskor. (och ja, jag äter lunch ute ibland och ja, jag storhandlar inte och ja, men nu ska vi inte ge mig ännu mer dåligt samvete)

Men jag vill kunna cykelträna under hösten. Damtrallan min gamla är god nog att glida ner på stan med, men inte cykelträna med. Racern är så skör, så skör, ni vet ju hur sköra de där racersena är.

Har ni kloka huvven nå tips på en rejäl, tjockdäckad cykel under 20 kg och under säg, 5000? Helst ännu billigare. Bättre begagnad billigare duger också. Har surfat runt men kan inte riktigt bestämma mig.

Vilka bikes höst/vintertränar ni med och har ni några tips på en prisvärd vinterbike?

Tack på förhand :)

/Katja12 svar till ”Hjälp mig att hitta en prisvärd (läs: billig men en som håller) pendlarhoj!”

 1. Hallå Katten,

  Har nästan en komplett MTB (stel framgaffel)åt dig, var meningen att den skulle bli vinterhoj åt frugan, men hittade en Bianchi åt henne och då fick den g:la stå tillbaka. det är en Crescent Nano ram, med allehanda ihop plock. 1400:- för allt. det som saknas är däck, slang , några skruvar (bromsarna) vajrar + handtag på styret.

  //fritz

  1. Hallojs! Hm, låter ju seriöst bra. Men vad är det för size på ramen och så? Jag är 172 cm lång…

 2. Den passar frugan som är 1,68 =)Jag skall gå ner och mäta den för att se hur stor den är exakt … återkommer =)

  /fritz

  1. Skulle du kunna slänga över en bild? cykelkatten@gmail.com :) Tack!

  2. Skall lägga ihop allt och skicka det till dig =)

   Mvh
   Fritz

 3. Den har stlk 51 och var inte en Nano utan en “Crescent Imagine”, och jag betonar att det är använd (inte av oss dock) så det finns lite skavanker på lack etc. men det ansåg vi inte som viktigt för en vinterhoj. Kan även slänga med en Fizik Vitess sadel (vit rosa) om du vill. Men sedan får gubben din skruva ihop den =)

  //Fritz

  1. Ska kolla med “gubben” om vad han anser! Är rätt blasé när det kommer till MTB / vinterprylar. Men det är ju som du säger – för vinterhoj spelar det fasiken ingen roll hur lacken ser ut, bara prylarna är rejäla och håller iaf EN vinter! :)

  2. Låter bra det =) Ja det är bra grejor. Växlarna/reglage är LX Deore (heter de så?) bromsarna är “brandnew” och köpta på biltema (hm) Vevpartiet vette tusan vad det heter. men helt Ok är det iaf =)

   Vi hörs,
   Mvh
   Fritz

 4. Ser att Fritz nog har gett det bästa förslaget! Tror att det är en bra vinterhoj, behövs lite rejäla grejer;) Jag tänker låta min MTB agera vinterhoj i år, förhoppningvis har jag en ny nästa år, och då övertar dottern cuben.

  Håller med dig, racern vill man inte vinterpendla med…här uppe innebär det risk för ens eget liv med all is och snö:)

  Lycka till med cykelinköpet!

 5. Kör ju i huvudsak MTB året om, men för att nöta några mil landsväg på vintervägar kör jag en landsvägshybrid (Kona Dew Drop) som jag tycker fungerar ypperligt även i de vintrigaste av väglag med plats både för dubbdäck och skärmar. Lyckas du hitta en beggad sån lär priset vara <5k för nypriset låg runt 7k.

  1. Jag har också funtat på hybrid egentligen… Hybrid verkar enklare för längre sträckor? Å andra sidan så vet jag med mig att jag inte kommer att köra längre än 3-4 mil/träningspass UTE på vintern (utan då blir det skidor alt. spinning / inneträning). Men tack för tipset, ska kolla upp även hybridalternativet! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om bloggen och katja

Sedan 2012 skriver Katja om cykel, träning, friluftsliv och livet.