Cykelcross,  Västerås CK

Igår banfixade vi Groopencross!

29928980392_78d3382bea_o

30010104716_aafb4f7df9_o 29928983052_3429a239ab_o 29930339322_4b8f7daaf2_o 29959056491_e6ac397725_o

29417060813_646b56b053_o

29960481971_61b2c2895f_o

Alltså Groopencross, det kommer att bli så himla fett! Självklart mycket tack vare sin geografi – vi är verkligen lyckligt lottade som har vår grymma arena Hökåsen-Gropen – men mest tack vare all energi och allt engagemang hos oss som jobbar med tävlingen. Igår var just en sådan dag då ett helt gäng peppa cyklister dök upp vid Gropen klockan nio för att ge arenan en första och största städning. När man kommer till en cross-/mtb-tävling så vill man ju som åkare, depåartist och publik att det helt enkelt ska klaffa. Särskilt som åkare vill man lita på banan. Den ska vara rolig och utmanande och säker. Ska man vurpa så är det för att man själv gjort bort sig – inte för att det finns dolda hinder som inte går att förutse eller träna på. Så det var precis det vi gjorde igår – rensade banan från de dolda hindren. Vi räfsade undan en massa löv för att blotta de eventuella vassa stenarna som vi antingen undanröjde eller noterade för senare hantering, vi krattade, vi la på och tog bort grus, jämnade ut ytor, fluffade till kurvsanden, såg till att inga rostiga spikar (längre) dolde sig i badstrandens sand, klippte dän farliga grenar som hotar sticka en i ögonen, röjde i snåret, klippte mer gräs med mera. Vår yngste banfixade var tio – grymt jobbat lillebrorsan! – och vi hade tre kungliga gäster från Enköping – stort tack till er med. Självklart blev vi inte utan fika heller. Till slut skingrades vi och for åt varsitt hemmahåll, trötta järnet, svettiga men nöjda.

Groopencross-arenan tackar och glänser i sin höstprakt – redo för Helgmys idag och bandning och finslipning nästa lördag för på söndag den nionde smäller det – och ni lovar väl att komma? Anmäl er här!

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.