Katja om kärlek

Berätta om er favvovägar.

If you don’t like the road you’re walking –
start paving another one.

(Dolly Parton)

Som ni kanske vet så sticker jag till Amsterdam ikväll. Kommer inte hem förrän på söndag kväll. Har tyvärr haft för stressigt för att hinna tidsinställa några inlägg. Bad, bad blogger.
Men jag tänkte en sak. Jag älskar vägar – ni älskar vägar (eller stigar, eller ovägar, ja lite olika beroende på vilken cykel man tar eller hur). För ett tag sedan fick jag en läsarfråga: Vilken är din favoritväg Katja? Jag tänker berätta om den i ett separat inlägg.
Men under tiden jag är borta – kan ni berätta om era favvovägar? Varför älskar ni just den vägen eller stigen? Vad gör den så speciell? Berätta om nåt minne som ni har ihop med just den för er så kära cykelbara biten på jorden. Så gör jag en fin sammanställning när jag kommer tillbaka. Tipsa gärna era kompisar så de också kommer med sina idéer – tillsammans kartlägger vi våra favvovägar!
Puss. Kommer att vinka till er från flygplanet ikväll.

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

12 Comments

 • swyzak

  Sträckan vi kallar för finkuperat, som går mellan Tortuna och jvg-korset vid Tillberga kyrka är nog min favvosträcka i trakterna. Jag har så många fina cykelkvällar och mornar på den sträckan, sedan är den även omnämnd av den gode Vacchi som en fin sträcka… Bara det!

 • Tommy

  Oj vilken svår fråga men det är en sträcka vid banvallen Ulricehamn när man cyklar nere vid vattnet! Fantastiskt vackert en såndär vårdag när man sitter på cykeln nästan hela dagen. :-)

 • Elna - formcykel.se

  Vistakullevägen – från gamla riksettan utanför Huskvarna, genom “Jönköpings Toscana” och vidare mot Kaxholmen genom fruktodlingar med utsikt över två sjöar. Åh. Måste göra ett blogginlägg om den någon gång om jag inte redan gjort det.

 • Tony

  Min favorit är en väg som jag bara tagit en gång men som jag inte kan få ur mina tankar… Klättringen från Avio vid Gardasjön upp till Monte Baldo. Så underbart fin klättring som startar nere i vindalen, upp i en bergskreva och sen vidare upp på berget. Man plockar ca 1650 höjdmeter på 2 mil. Väl uppe är det inte långt till ett fint café på bergskammen med utsikt över Gardasjön. Sån fantastisk, jobbig och vacker upplevelse.

 • Helena Enqvist

  Oj jag har så många många favoritvägar och stigar häromkring. Får jag ta två? Om inte får du äran att sortera bort en av dem ;-)

  Den finaste asfaltsvägen är utan tvekan Rödövägen. När du kommer från Ytterån och har tagit dig upp för backen och når toppen av Rödön och cyklar mot Frösön. De vyerna är något utöver det vanliga! Fjällen, Storsjöflaket, Ås, Krokom åt andra hållet och Fröson framför dig. Alla fina jordbruksfastigheter!
  Asfalten är lite dålig men det gör ingenting.

  Stigen nummer ett för mig är den som går från Storulvån till Gåsåns vindskydd. Fjällpropaganda på riktigt. Lättcyklat och vinunderligt vackert.

 • Björn Westergren

  Iofs, får man berätta om den absoluta favoriten så är det väg CV-952 från San Miguel de Salinas fram till Torremendo utanför Torrevieja i Spanien, genom området kallat Rebate…den sträcken saknar jag varje dag om året.

 • evajohansson

  Min favorit cykel väg är Särö banan 5 mil lång ut med vattnet . Eftersom jag bor på västkusten så är det extra härligt att cykla där på sommaren .Mvh Eva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.