Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Om bloggen och Katja

Om bloggen och Katja

CYKELKATTEN.CC är en blogg om världens vackraste sport och livet mellan rundorna. Med namnet ursprunget ur min favoritdikt Lyckokatten bjuder jag sedan starten 2012 på cykelkärlek, kunskaper och inspiration i de snart tvåtusen inläggen, samtliga skrivna rakt från det ibland sjungande och ibland värkande hjärtat.

Hjärtat och hjärnan bakom bloggen tillhör mig, Katja Fëdorova – en cyklist som tävlar i landsvägscykling och cykelcross och njutcyklar MTB mellan varven. Jag är naturfantast och kulturslukare som trivs lika bra ute i fjällen som i storstan. Jag arbetar som infraingenjör, frilansskribent och -kreatör och bor till vardags i kantvindsstaden Västerås. Sedan oktober ifjol är jag och min randonnéecyklist Jonas föräldrar till vår älskade Ivar – min största glädjekälla!

Som passionerad cykelfantast är jag även engagerad i sporten som bland annat tävlingsarrangör och – speaker, cykeldebattör i både online- och tryckpressen, träningsledare mm.

Från att ha startat som en dagbok där den nyfunna lyckan över cykel som något estetiskt och fysiskt tilltalande som skräddarsytt för mig har bloggen utvecklats till en stark röst i Cykelsverige. Genom åren har läsarna tagit del av mina glädjeämnen och sorger, blivit lite klokare på cykelhistoria, hängt med mig på vardagspassen och race, känt igen sig i mina reflektioner, skrattat åt mina fails och förhoppningsvis gjort lite medvetnare val tack vare mina recensioner och tips. Och på sista tiden har man kunnat följa mig först som gravid cyklist och nu som äventyrlig och inte alltid så fullärd småbarnsmamma.

Jag är övertygad om att det är det äkta och goda som är det vackra. Det är med denna inställning som jag driver CYKELKATTEN.CC. Som en som aldrig passat in har jag alltid mått dåligt av orättvisorna och känt starkt för de utanför den strömmen. För mig är det därför självklart att använda min penna och min röst till att jobba för en sjysst, jämställd och inkluderande cykelsport för alla oavsett vem och hur man är.

Har du en fundering eller en idé? Kontakta mig på cykelkatten@gmail.com. Jag svarar alla privatpersoner och alla sjyssta företag.