Cykelcross,  Katja älskar vintercykling

Sköncykellördag med snöride och CX-VM

Mors cykelkatter! (och på tal om det, har ni sett att PO.P har släppt en cykelkattröja i den cykelmesta färgen rosa? Purrfekt tycker jag ^^ Tack Martin för tipset 😘)

Häng med på igår!

Eller ja, vid sexsnåret var det dags för vår sedvanliga morgonstund. Papperstidning för mig, rita för plutten, ägg och te för båda och så en liten chokladbit till mig ofc.

Sedan blev jag trött, oerhört trött. Levnadstrött. Post-galen-vecka-trött.

Ögonen behövde ljus. Själen krävde cykling. Benen krävde tramptag.

Så jag drog ut på en härlig kortistur på stålisen (orka tvätta crossen liksom plus tung hoj med tjockare däck = bättre träning och skönare snöföre).

Jonas måste ställa upp för jobbet på eftermiddagen så det vart inte längre än en och en halvtimme (vinterturer mäts av självklara skäl i tid snarare än i distans). Helt ok för mig ändå, som varit sjuk så mycket på sistone.

Turen blev som väntat underbar – när jag väl hade klickat i (nysnö är vinterns motsvarighet till blöt lössand höstetid). Västmanland är ju sedan ett bra tag ett tvättäkta snöparadis. Oavsett var man cyklar är det snöigt, isigt, småspårigt och således mer eller mindre tekniskt. Läs skitkul!

Stålisen gjorde ett fint snöttraktorjobb. Trygg och beskedlig plöjde den fram på isbrötig cykelbana, slushy mellanparti, förrädisk snötäckt isväg, mjölkvit myslandsväg. Så vackert vi två fick det, jag och stålisen!

Tänkte som vanligt att tänk så härligt, mitt redan rika vägnät fyrdubblas (!) ju tack vare årstidernas skiftningar.

Väl hemma hade jag bråttom till teven. Cykelcross-VM i danska Bogense ju – vinterns helt klart tittarvänligaste och roligaste cykelhändelse på TV*?

Resten av dagen och kvällen spenderades i ett slags kreativ lördagskoma. Plutten byggde duplo, jag glodde på VM (shit omg vilken fight både herr-U23 och damerna 🕶💨 – grattis wow-Ida till en grym prestation också!) och proddade ett gäng bloggrubriker för de kommande inläggen. Sedan ramlade Tony in efter sin grymma distans och soffkomade lite ihop med oss.

Till slut så däckade jag ihop med min sockerrumpa i famnen. Sedan minns jag inget. Bra lördag. Puss!

* eller snarare på Youtube för oss i Sverige. Idag kör herrarna och så finns repriserna från igår kvar att njuta av. Sök på UCI bara så dyker de upp :)

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.