Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej fredag kära cykelvänner. Hur står det till? Själv är jag obeskrivligt trött (årsslutet), småpepp på julfesten med cykelklubbsgänget på Bianchi Café & Cycles (italiensk julbord, intressant!) ikväll och har sakteligen börjat inse att det är inte alls långt kvar till både jul, nyårsafton och min födelsedag. Det sistnämnda är i och för sig inte så viktigt längre. Men fira är alltid kul och ge, det mår man ju bra av vet ju alla. Har ärligt talat aldrig förstått mig på vi ger inga klappar-idén. Hu så tråkigt. För vem har sagt att presenter är lika med dyrt eller ens saker? Det finns så mycket mer man kan ge. Sin tid. Sina idéer. Sina kunskaper. Sin värme. Sin kärlek. Sin glädje. Saker som är lika självklara som är lika lätta att försumma i all vardagslunken, eller hur? I dagens inlägg bjussar jag på några julklappsidéer som kräver inga eller väldigt få inköp mer ger desto mer glädje och (cykel)kärlek. Från cyklisten – till cyklisten. Voilà:

🎁

ett. Det kanske allra självklara men likväl ständigt uppskattade – en gemensam cykeltur till ett hemligt mål (för lite fika eller bara en wow-vy) eller på för personen nya vägar. En annan variant är att tanka hens cykeldator med en kärleksfullt ihopknåpad rutt. Så här!

Rimförslag: Ride with a view

två. Ett handgjort smycke av lösa små cykeldelar. Kan bli hur fränt som helst (titta bara på grejerna från TARGETVELO).  Använd dig av exempelvis skinande kedjelänkar eller färgglada klingbultar. Har du inget grundmaterial så finns det på Panduro. Och du – det gör inget om smycken ser ut som något ett barn har tillverkat på förskolan. Det gör de flesta hemmagjorda prylar. Ändå tanken som räknas eller hur?

Rimförslag: Ett litet smycke för en som älskar cykel mycket

🎁

tre. En underbart god och varm middag efter cykelturen. Kanske efter recept från Henrik Orrens böcker Vélochef, Outside is free (om mat på grusäventyr!) eller Vélochef i Europa? Och snälla, inget LCHF här inte. HCHF ska det vara – och gärna något sött till efterrätt. Det är era själar värda!

Rimförslag: Outside is free, come and eat with me!

🎁

fyra. En hemlagad rakkräm – snacka om miljövänlig spalyx för cykliga ben! Här är receptet från min guide till perfekt rakade cykelben:

  • 2/3 dl sheasmör
  • 2/3 dl kokosolja
  • 2/4 dl olivolja
  • (valfritt – ett par droppar eterisk olja för doftens skull)

Blanda ihop – låt smälta i vattenbad – kyl ner i kylskåpet i ca 10 min – vispa upp till en fluffig smet i en burk. Förvara kallt, peta inte i krämen med händerna utan enbart med spatel eller sked.

Rimförslag: Här är något för att raka så att du på hojen sprakar!

🎁

fem. En gratis (present ju) ordentlig meklektion. Det finns ju så himla mycket värdefullt att lära sig. Sätt dig gärna in i kompisens situation. Vad kan hen behöva och är intresserad av? En bikepacker har ju oftast lite andra behov än den som tänker testa på att ställa upp som tävlingscyklist på landsvägssidan. En god IPA får gärna ingå i paketet. I know what I’m talking about…

Rimförslag: En riktigt god jul utan sneda hjul!

Här var de, de fem idéerna jag kommer på just nu. Har ni flera? Shoot i kommentarsfältet!

Nä hörni, glad fredag på er. Hoppas ni får en grym helg och cyklar minst två gånger varav i alla fall en gång i dagsljuset. Puss!

Och du, käraste vännen klokaste Grön Cyklist-Anna.
Tack för att du inspirerar mig till inlägg som detta.
Jag har redan kommit på vad du ska få i julklapp.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.