Cykel

Men hur blir det med tävlandet? och andra cykelplaner för 2018

2018. Och jag fyller 32. Om bara tre dagar. Trots att majoriteten av tiden har gått åt att vänta och längta så känner jag inte att året har känts långt. Snarare tvärtom – jag har ju både hunnit bli gravid, varit gravid och fött fram en världens bästa bäbis lilla tuff-tuff-tåget Hoppetuss! Och gjort och framför allt känt en massa saker på köpet. 2017 – du är ett tjockt och minnesvärt år. Och inte ens de sorgligaste ögonblicken ur dina slutscener förtar det. Så tack du.

Nu till 2018. Har fått en del frågor (inte minst av mina medtävlies) om jag tänker ställa upp i nå races och så nästa år. Jag har ju skrivit ett antal gissande/preflekterande kring tävlings- och cykeltankarna innan men vi kör en lite tajtare punktlista här. Så får vi se sedan hur det faktiskt blir okay? Voilà:

⚫️ Jag planerar inte för någon seriösare tävlingssatsning i år. Jag är en småbarnsmamma och kommer att prioritera tiden med min bebis.

⚫️ I och med att jag tränar för en långsiktig tävlingssatsning så kommer jag att så gott jag kan – men utan att göra avkall på mitt föräldrarskap – träna på ett klokt och skonsamt sätt

⚫️ Trots att jag inte har några konkreta raceplaner så vill jag köra två-tre linjelopp (racer), minst två långlopp (MTB) och ett gäng CX-race

⚫️ CX är det jag ser mest fram emot men 2018 vill jag cykla lite av varje. Kanske tom en downhillhelg med familjen? Vaffö int!

⚫️ Jag kommer troligtvis att tävla för Västerås CK i MTB och CX och för CK Valhall i landsväg. Tills vidare är jag en ”vilande” medlem i CK Valhall Damelit och hoppas kunna vara med på några av lagets träningar/träningsrace typ SMACK-serien

⚫️ Jag kommer att behålla min Ridley X-fire som tränings- och tävlingscross. Det är en superb cykel för min nivå även om det börjar bli lite tråkigt att cykla utan skivbromsar…

⚫️ Jag planerar att investera i en ny MTB och i en ny racer. Fast med ”ny” menas förstås även nybegagnad. Budgeten är liksom inte på topp och så ser jag ingen anledning att ha top-notch-prylar när jag ändå inte kommer att uppnå deras fulla potential i år

⚫️ Jag kommer att inte ta på mig några krävande uppdrag som speaker eller dylikt. Men nog blir det till att stå flaggis-med-cykelbebis vid något tillfälle – flaggis vid minst ett race/motionslopp borde vara en självklarhet för alla som gillar och vill främja cykel *vink vink*

⚫️ Weekendlånga social rides/races som Basemile Snowdown, Dalsland Runt o d får tyvärr avstås. Desto roligare blir det att comebacka sedan någon gång!

⚫️ Jag ser fram emot att njuta av vartenda litet pass som bjuds – inte minst om jag får träna med mina grymma cykelvänner <3

Överlag har jag på känn att 2018 blir ett ödmjuka träningens år. Eftersom jag är en seriös cyklist så vill jag inte skynda på processen bara för att ”måste tränaaa” utan det måste ske rätt. Närmast ligger ett besök hos en fysioterapeut. Min kropp har burit på och fött ett barn – krafterna att räkna med och som jag respekterar. Så låt 2018 bli ett skadefritt och lugnt återhämtningsår med bebis- och cykelglädje. Vad jag har för ”privata” planer återkommer i ett eget inlägg.

Puss och vad har ni för cykelplaner för 2018?

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.