Between the rides,  Livsstil,  Mellan rundorna

Fredag – en blöjfri observation

Hörde jag fredag? Att du gjorde..!
(Pool: Sydfrankrike, cykelbrännan: femdagars, krokodilen: Biltema)

Hej folksis. Har häcken full med jobbet och sånt livets jox så här kommer några korta rader. Rubriken kommer förresten från en rolig tråd om barnkläder i min favvigaste facebookgrupp just nu som är Gravida med BF oktober 2017. BF står för beräknat förlossningsdatum och gruppen är ett fantastiskt exempel på hur fel de har som snackar skit om kvinnliga gemenskap. I vår grupp är det kanske en procent tjafs och tråkigheter (vilket är ungefär fyrtionio procent mindre än i random cykelrelaterad grupp eller säg på Twitter) medan resten är rena rama styrkekramar i cyberformat! Ingenting är heligt, inga frågor är för dumma och ingen dömer någon för någonting.

Men blöjfri alltså. Imorse flyttade jag till slut chamois crème-burken från dess heligaste plats i badrumsskåpet, nämligen i mitten precis i min ögonhöjd (eftersom jag ofta glömmer att packa ner burken när jag ska ut och resa). Sedan samflytten med en hårfager och på köpet skäggig man så har det varit rätt trångt i badrumsskåpet så chamois crèmen har mest varit i vägen och rasat ner mot golvet vid flera tillfällen. Och nuförtiden cyklar jag aldrig så långt att jag behöver varken någon tjockare blöja aka padding eller någon rumpsmörj och så lär det förbli hösten ut… Så jag fick nog och burken fick flytta på sig. Flytten kändes liksom symboliskt på något sätt.

Burken flyttades förresten in i vardagsrummet, upp på hyllan bredvid cykellådan 2.0. Vilket i och för sig är just i mitten av hyllan, och precis i min ögonhöjd.

Ehm.

Strax ska jag hoppa på cykeln nummer ett när man är ett bolldjur nämligen trallisen och veva iväg till ett av våra decentraliserade shoppingområden. Handla strumpbyxor och lax, spana in H&M Baby Exclusive-kollektionen och njuta av sensommarfärgerna på hemvägen är tanken. Ikväll blir det till att tvätta eller i alla fall önska tvätta fönster, städa lite inför släktbesöket imorgon och kanske hinna med att bli förnedrad i Mario Kart innan läggdags.

Fast jag är en kaxig tuffing just nu, svår att klå! Överlevde nämligen vår första föräldraträff igår 👊

P.S. Det är många som har undrat om vi har ett arbetsnamn på barnet vårt. Svaret är – självklart, precis lika självklart som det är något som är enbart vårt och våra närmaste vänners. Lev me’ det, tids nog kommer det att komma ut D.S. och puss och glad fredag.

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.