Between the rides,  Livsstil,  Mellan rundorna

Men vad är jag för en sort, som varje sommar smälter bort? (om hettan, badandet och sånt)

Cyklade väl en stund igår!

In my dreams.

Gjorde detta – överlevde.

Jag smälter bort.

Jag går in i fel portar i huset.

Tar fel avfarter.

Glömmer vilken månad det är.

Sakerna ramlar ur mina händer.

Smaken i munnen är trist.

Jag är svimfärdig, min psoriasis förvärras av den torra luften.

Det är konstant varmt. Hett. Hemskt. Hett.

Därför kommer de flesta inläggen ut på kvällen. På morgonen försöker jag göra något aktivt som kräver svalka – gå, cykla, andas, försöka njuta av dagen. På dagen mår jag dåligt av hettan och antingen ligger ner med en bok (enda räddningen, eskapismen!) och något kallt att dricka eller jagar svalka någon annanstans. På kvällen, när det blir svalare så kommer huvudet igång igen.

Jag har massa idéer, mina händer kliar av de outskrivna orden. Men energin räcker enbart till korta rapporteringar. Jag skäms lite över det, men en av de första negativa (jodå, man får tänka lite neggo tankar mitt i det lyckliga, det hör den mänskliga sidan till) tankarna som kom upp när jag blev gravid var åh nej, jag kommer alltså att vara gravid sommartid, mitt i hettan… 

Som jag skrev på insta idag så hoppas jag innerligt att våra barn inte ärver min och min mans – Jonas är minst lika plågad som jag! – omöjliga gener när det kommer till att njuta av sommarvärmen. Jag funderar mer och mer på att så småningom, när vi har råd, skaffa en sommarstuga, ett litet enkelt torp vid någon sjö. På så sätt var jag bra bortskämd som barn. Behövde inte spendera ett lov i staden. Fortfarande känns den kombinationen skönast. Staden gör sig bäst när man är upptagen. Landet, närheten till vattnet, gör sig bäst när man är ledig. Varken jag eller Jonas är dock intresserade av att lägga vår lediga tid på att arbeta gratis, än mindre med något hus så idén med egen stuga faller lite där, om vi plötsligt inte får spel och blir hemmafixiga av oss…

Vad snackar jag stuga nu för? Jo, nu har jag fått nog av att vistas hemma hur mycket vi än älskar lya ciclistan så imorgon drar vi uppåt mot norrskogarna igen. Det blir till att småcykla, hänga med världens bästa Frida och kanske kattungarna?, bada minst en gång varje dag och minst en gång i havet.

Korten är förresten från gårdagens bad i Galten  – Mälarens västligaste fjärd. Jonas var sugen på Arbogas Glass & Berså-glass efter att ha smittats av Swyzak-Johan, jag var sugen på att simma varsom kallt, båda var slitna efter förrgårdagen så vi drog till de hoodsen. Hittade en riktig badpärla i den lilla Galten-stranden i Kungsör. Vattnet var kallt, jag var badkrukig men så skönt efteråt – i hela tio minuter till… kön till Arboga glassen var tyvärr för lång så vi sket i’t men hade i alla fall ett glatt badminne med oss hem.

Puss och snart är det höst 🍁✌

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.