Att vara gravid sommartid har sina för- och nackdelar!

Zorn-bilden är från imorse, när vi småvandra
i skogen längs med Dalälven och jag hittade en
glowstick (!) hängandes på en gren. Untz untz!

Att vara gravid sommartid har sina för- och nackdelar. Vilka ska vi börja med? Äsch, vi kör fördelarna först då.

Fördelarna med att vara gravid sommartid är…

⚡ att bäbisen kommer under Katjas årstid nummer ett – på hösten! just när jag historiskt sett lever och frodas som bäst. Åh vackra färgglada oktober, som jag längtar till oss.

⚡ att jag slipper lägga ut jättemycket penningar på en gravidmagevänlig vinterjacka som jag bara använder under en kort period

⚡ och att jag inte behöver täcka armarna och benen hela tiden så att min urläckra cykelbränna syns och ömsom retar ömsom glädjer de som möter mig! (Bonus: eftersom jag kan enbart använda max ett-två klädkit så riskerar jag inte sabba Linjerna till skillnad från annars när jag växlar mellan 3-5 klädkit)

⚡ att jag trots på grund av graviditeten nedsatta smidighet kan cykla, vandra, dansa till och göra annat utomhus som ju förstås vore vanskligare att göra om det var isigt, halt och mörkt ute.

⚡ att det säljs jordgubbar och att det finns gratisbär på buskarna och snart även gratissvamp i skogen.

⚡ att jag som jobbar i en industrisemestrig bransch kan gott unna mig ett gäng veckor semester med gott samvete

⚡ att risken för att bli förkyld, få UVI eller annat för min del köldrelaterat är mycket mindre på sommaren.

Nackdelarna med att vara gravid sommartid är…

⚡ att det är förbenat varmt och soligt, förstås. Eftersom jag inte tål värme särskilt bra varken psykiskt eller fysiskt så är sommaren tyvärr en årstid jag inte riktigt klarar av att utnyttja till fullo. Men jag kämpar på och försöker sova länge på morgnarna så jag kan leva under de svala kvällarna i alla fall.

⚡ att mina sedan barndomen sjukliga, ådriga WED/RLS-ben blir sjukare än någonsin vilket innebär varannan natt sömn och varannan natt vaket spankulerande, i snitt

⚡ att man inte kan unna sig en iskall ipis eller annat smakrikt procenthaltigt till middag, eller när man hänger med kompisar. Det vore en lögn att påstå att festa är lika kul nu som i icke-gravitt tillstånd och nej, man blir inte festosugen bara för man väntar barn. Sommaren är dessutom alla de underbara sömnlösa technofestarnas tid… äsch fasiken snart så (◑.◑)

⚡ att cykla i värmen är aldrig särskilt kul om man heter Katja (förutom när man klättrar berg förstås, för då blir det svalare för varje höjdmeter upp ungefär). Fatta cykla i värmen när man är ett tungt svullet bolldjur! Ojoj.

⚡ att usla peppiga sommarhits spelas från alla bilar och caféer och nu när bäbisen kan höra allt så måste en gå i långa cirklar och överkompensera med bra musik på egen hand liksom, vilket jobb!

Hah. Finns säkert fler för- och nackdelar. Är faktiskt inte så påtagligt lidande som jag brukar vara sommartid, kanske för att lyckan över att bära på en ny bästis räddar mig från de värsta sommardepressionerna. Jag har liksom varit lycklig hela våren – kan väl lika gärna fortsätta vara en glad idiot sommaren igenom! Säkert bäst för alla. Fast nu ska jag gå och duscha iskallt. Och sen gömma mig i skuggan med en tung bok en sväng. Tur nog är Jonas en precis lika höstlig/vintrig typ som Katj0 så vi lever i ett totalt samförstånd gällande detta med sommarkänslan.

Puss och hoppas att ni diggar årets sommar var i livet ni än befinner er!

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge