Between the rides,  Livsstil

Så här räknar jag. Hur räknar ni?

📏 Jag räknar cykelsträcka i kilometer, sällan i mil. Har jag cyklat 131 kilometer så är det inte 13 mil jag har cyklat utan just 131 km.

📏 Jag varken loggar eller räknar med min stadscykling till och från jobbet, affärerna och sådant. Det beror helt enkelt på att sträckorna är för korta och för att jag drar en skarp gräns mellan vardagsmotion och träning men…

📏 jag och min Jonas smygtävlar lite i vardagsmotion med hjälp av vår Apple Watch aktivitetsapp. Man har tre ringar att fylla – en för rörelse, en för träning och en för gånger man står upp och så får man utmärkelser. Det bästa är alla gulligt kaxiga förinställda typ Du är en världsmästare!-meddelanden man kan skicka till varann när man ser att personen fått någon utmärkelse. Vardagskudos!

📏 Kör jag inne och passet är säg, 57 minuter lång så låter jag cykeldatorn gå 3 minuter till och mäta pulsen medan jag trampar lätt…

📏 …och om jag är nästan framme hemma och ser att det fattas någon km – klart som tusan tar jag en sväng runt kvarteret för hur kul är det att ha cyklat 59,1 km? No shit perfektionist hehe.

📏 Räknar inte med de virtuella milen, men tyvärr så verkar Strava göra det (om inte zwiftfolksen själva flaggar sina rides som virtuella, något få gör?) vilket gör till exempel idén med klubbledartavlan lite tråkigare.

📏 Jag räknar aldrig med att någonting löser sig av sig själv – den passiva väntan förtär mig. Hellre handla, eller i vardagen – börja gå mot nästa busshållplats istället för att stå still och frysa i kuren.

📏 Jag tittar sällan på min medelfart när jag tränar – så vitt jag inte kör på tid typ tränar tempo för då är det ju rätt viktigt. Tränar jag distans så bör ju farten vara så låg att jag orkar cykla långt och tränar jag intervaller så pendlar farten mellan superhögt och superlågt och då blir snittet återigen tämligen ointressant. Men självklart kan det vara lite kul att titta på fartsiffran efter ett race eller ett härligt bombigt lagtempo!

📏 Min standard cykeldatorsida i träningsmode visar följande:

– rulltid

– distans

– aktuell tid

– puls

– tid på dagen

– lutning

total stigning

Resten av data finns på andra sidor.

📏 När jag tävlar så är det inte alltid som jag bryr mig om min egen placering. Jag räknar inte en DNF eller en sämre placering som en förlust ifall den DNF:en/placeringen berodde på att jag körde slut på mig när jag hjälpte fram en lagkompis till den utslagsgivande utbrytningen eller till spurten. Så är det när man tävlar i lag på landsväg. Kör jag dock utan uppgift dvs. för mig själv eller tävlar i cross så räknar jag förstås med min egen placering!

📏 Jag är världssämst på huvudräkning. Jag har nog dyskalkyli. Alla mina sifferhaltiga lösen, koder och sådant sitter i fingrarna alltså bildar mönster. Jag vet fortfarande inte vad jag hade för skåpkod under gymnasiet. Den satt i fingrarna.

📏 Jag räknar aldrig i veckonummer. Är impad av folks som vet vilken vecka det är nu, jag är helt lost. Och helt ärligt – varför hålla på med veckonummer när det finns månader och datum?

📏 Jag räknar inte min Garmin Virtual Partner som en riktig kompis. Den jäkeln kör ju om mig titt som tätt!

Så räknar jag. Hur räknar ni? Puss!

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

10 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.