Shades on, game on

30594384705_e8566d7073_o

Lol, bilden ser ut som körd genom nåt sånt därt
festligt “konstnärsfilter”. Men ni överlever!

Hej från regnrusket i Västerås! Nu är det verkligen überhöst här. Första november! Kallt, rått, blåsigt, regn in i kragen och blöt rumpa ty ingen skärm på damtrallan…

…och jag är alldeles lycklig av det hela. Vill vara ute och traska i sköna kängor längs med någon älv, typ Dalälven eller likv. hela dagen. Mälaren kan i och för sig duga också. Vill doppa fingrarna iskalla i vattnet, se någon liten firre irra omkring i det klara vattnet vid vassen, dricka svart hett te med massa socker i ur termosen, med en hård bit choklad till, sedan hem och läsa bok medan Jonas lagar mat med massa tomat och chili i. Sedan tittar vi på antingen cross eller djurprogram och dagen efter vaknar vi och det är alldeles stilla och solen har tittar fram och lockar ut oss på en fet distanstur på vägar och ovägar.

Fin dagdröm va?

Nåväl, verkligheten är inte riktigt sådan – det är ju trots allt en arbetsdag med allt vad det innebär (läs: arbete) och jag är småkrasslig :( Skulle springa igår kväll men orkade till slut knappt gå runt kvarteret. Idag mår jag bättre men inte tillräckligt bra för några större exerciser men tänker gymma lite core och ben.

Den här veckan är för övrigt tilltänkt som att vara min sista mellanmjölksvecka. Jag har vilat rätt mycket mentalt och fysiskt och energin börjar så sakteligen återvända och jag har börjat planera vinterträningen mot #CKValhallDamElit-målen 2017. Men det sociala tillståndet är fortfarande skört. Jag har till exempel konsekvent tackat nej till de fritidsuppdragen som jag annars finner roligt och givande. Jag engagerar mig gärna, men än så länge i bakgrunden, shades on. Jag satsar på att få kvalitet i de passen jag genomför samt vara mycket hemma med Jonas, något båda hämtar mycket energi från.

Imorgon jobbar jag (för sista gången på mitt nuvarande jobb!) i Stockholm och håller i ett litet hejdå för mig själv och så fyller Jonas år och ska firas. På torsdag och fredag blir det cykel – håll tummarna för att jag är frisk så jag kan köra tungt på torsdag och lättare på fredag. Och så ska jag tömma min arbetsplats! På lördag firar jag och Jonas ett halvår tillsammans (och lär fira med att cykla ihop då också om jag känner oss rätt hehe) och på söndag tänker jag tävla. Men mer om det sen.

Hur är det med er förresten, kör ni crossfullfart, höstvila eller vinterträning? Tell me! Puss!

/MVH er manodeppiga elitcyklist

8 Comments

 1. Anna said:

  Alltså: höstförkylt Stockholmsbesök med inslag av lärande. Siktar på styrka inför vintersäsong, MTB och sen nedräkning till semester! Cross verkar spännande men kanske kan jag inte köpa en till cykel just nu… Googlar dock lite på cross i örebrotrakten för att se om man kan gå nånstans och kolla in vad det är egentligen. Ha en fintisdag trots regn och gråväder! Puss!

  1 november, 2016
  Reply
  • Katja said:

   Semester :D

   1 november, 2016
   Reply
 2. Som nyfrälst cyklist och träningsmänniska efter 46 år så blir det flera pass i veckan inomhus hela vintern. Fick precis ett schema att följa av min coach. =) Köpte nyligen en Tacx trainer och ny kassett till min Scott Speedster så jag kommer att trampa på många mil innan jag tar ut den nästa säsong.

  Kul och följa dig på bloggen! Kör hårt!

  1 november, 2016
  Reply
  • Katja said:

   Vad härligt, är uppriktigt avis på dig :) Kötta på – du kommer att skörda dina framgångar på våren.

   1 november, 2016
   Reply
 3. Novalis said:

  Tis: VO2 max
  Ons: Core+ lätt cykling
  Tor: AT
  Fre: Matfrossa
  Lör: Dist/snabbdist
  Sön: Styrkeintervaller
  3 veckor med progressiv ökning
  1 vecka lätt
  Repeat t o m mars

  1 november, 2016
  Reply
  • Katja said:

   Fett! *studerar och tar till mig*

   1 november, 2016
   Reply
 4. Jag sitter just nu och tittar på stora snöflingor utanför kontorsfönstret samtdigit som jag scrollar igenom alla bilder från Vemdalen. Där snön ligger decimeterdjup. Här smälter den bort. Jag har lite ångest över att mina skidor är i stugan och inte är preparerade om det nu skulle vara så att det är skidspår till helgen. I kväll höstruskcykling med pannlampa. Så någon höstvila är det inte, vinterträning kallar jag det!

  1 november, 2016
  Reply
  • Katja said:

   ÅH! Skidspåååååår! Fan hade inte min bil varit paj så hade jag plockat med mig killen och åkt upp till första bästa snötäta ställe att skida på!

   1 november, 2016
   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.