Tre klickvärda fredagstips.

God fredagsmorgon folksis! Tre snabba klicktips. Klicka på skärmklippen för att komma till sidorna.

ett. Det har väl inte undgått någon, denna lilla (bokstavligen – flickebarnet är bara 20 år gammalt!) stora (bokstavligen – hur stort är det inte att damerna äntligen fått en egen U23-kategori inom cykelcross?) skandal med den motorförstärkta cykeln. En pinsam, tråkig händelse. Som tyvärr antagit om än mer tråkiga proportioner då det kanske är en av de första gångerna som cykelcrossporten nämns i vissa (däremellan Sveriges) länders massmedia. The Guardians sportreporter Suze Clemitson ger cykelcrossen den upprättelse sporten behöver efter den plötsliga uppmärksamheten. Och jag kan inte låta bli att undra – är all dålig uppmärksamhet lika med dålig uppmärksamhet?

guardian

två. När Jennie Fasth la upp länken till den här historiekunniga, viktiga artikeln om de kvinnliga cyklisterna i facebookgruppen Cykelhistoriska föreningen (tips tips) kunde historienörden i mig inte annat än att spricka upp i ett stort leende. Läs och lär och tack Jennie för ditt bidrag.

jennyfasth

tre. Det är alltid intressant att få en backstage-inblick i hur proffscyklisterna tänker. Videorapporteringen från Wiggle High5:s Ladies’ Tour of Qatar är så häftigt öppet! (Fler stages finns att finna här) Man får vara med när cyklisterna planerar strategierna för etappen men också när de diskuterar etappen efteråt. Man slås av hur jordnära men också komplex proffsvardagen ser ut, så långt ifrån de hårdrockackompanjerade extremsportsrapporteringar där solen alltid skiner, tänderna glänser och champagnen flödar. Trots att mitt raphahjärta klappar lite extra för Canyon-SRAM Racing (vars Trixi Worrack förresten leder just nu) så hoppas jag ändå att det går bra för Wiggle High5.

One Comment

  1. Anna Jansson said:

    Jag älskar dina tips! Alltid! Du kommer med hundra bättre grejer än vad jag hittar!
    Anna Jansson recently posted…Yoga hos YogabeatMy Profile

    5 februari, 2016
    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge