Katja kör landsväg,  Katja tävlar

We’re only in it for the drugs – Arlanda Testtrack och Siljan Runt

Looking at stems bredvid glada Ante under
den soliga måndagsrundan (foto: Tony Carlsson)

Snacktempopass och halvtimmeslånga njutningskisspauser (ni vet när man hukar och reflekterar över livet samtidigt som man tuggar på ett grässtrå och kissar halvhjärtat medan resten av klungan börjar undra om en har somnat där inne i snåret) i all ära – men det är ändå tävlingar och motionslopp som är mest PEPP PEPP PEPP under säsongen!

För mig i alla fall.

Jag älskar

prestationsångesten

pre-race-gröten

nervositeten

uppladdningen

hela den psykologiska skiten förknippad med tävling och lopp! Ni vet klassiska frasen jag trodde jag skulle aldrig mer göra detta men här står jag igen, ja men jag har ju omfamnat den sedan länge.

I alla fall, denna vecka peppar vi inför följande utmaningar:

Fredag: Arlanda Testtrack Race som är en tvättäkta tävling på en sjukt spännande bana (SMACK kan det där med GP-lopp de..!). Har anmält mig i DSport-klassen, får se om jag får ett masochistiskt ryck och byter till elit på plats för att få lite kvalitetsdäng efter första varvet haha…

och lördag: Det oerhört vackra motionsloppet Siljan Runt – som jag aldrig kört men som jag bara hört gott om.

Ni som läst Cykelkatten länge vet att jag brinner lite extra för icke-vätternrunt-baserade motionslopp. Jag har ingenting emot vätternloppen – Halvvättern var ett av de finaste loppen jag kört! – men jag vill på nåt sätt inspirera (blä på det uttjatade ordet, vi säger upplysa) i alla fall de som läser min blogg om att vårt land kryllar av större och mindre motionslopp som är prisvärda, genuina och minst lika cykliga som vätternditon. Har man någonsin varit engagerad i en cykelförening vet man vilket jobb det är att arrangera lopp och hur mycket glädje det genererar både till dem som kommer och kör och till själva arrangörerna. Så vad är inte ett bättre sätt att bidra till det svenska cykel- och kulturarvet än att komma och köra de lokala cykelloppen? Just ja. Alltså – börja rota friskt i motionskalendern och upplev glädjen i att lära känna nya vägar.

Hur som!

Undrar hur pigga mina ben kommer att vara på lördag… ;)

Mer om Siljan-peppen i ett senare inlägg. Idag står mtb med Valle på schemat och det ser jag fram emot. Hoppas bara skallen kvicknar till, är så sjukt seg just nu. Måste bero på vädret…

Kommer ni och kör SMACK-tävlingen eller Siljan Runt i helgen?

Puss!

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 Comments

 • Ingela

  JAA! Det finns annat än vättern! Cyklade mitt absolut första motionslopp förra helgen, GF Stockholm, och är onödigt stolt över mina 15 mil i härligt väder och med vackra vyer!
  Sambon tycker likadant efter fyra rundor kring den lilla sjön…
  Siljan runt lockar också lite, trots myggen.. ;)

 • Kim

  Ställer upp och hjälper till att arrangera Arlanda Test Track på fredag :)

  Nöjer mig med att cykla där på klubbträningarna, riktigt bra träning för kurvteknik och igångdrag. Målrakan kan va riktigt jobbig den med, lång och lite lätt motlut (i kombination att det ofta är motvind där).

  Siljan står jag över i år, blir en lång dag på fredag, dock är det ett trevligt lopp. Körde förra året, enda var väl att det var lite trångt på vägarna när man hamna långt bak i startkön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.