Katja kör MTB

Västerås XC-speakern går all-in!

Imorgon är det ju dags för XCO-loppet Västerås XC. När en av arrangörsgubbsen frågade mig om jag ville bli speaker så svarade jag förstås EH JA?! :D för jag älskar snacka cykel och vill gärna smitta av mig så att alla ända till den mesta fotbollsfarsan förstår hur förbaskat överlägset det är att cykla. Om inte annat så är det för lite speakers som inte uttalar R utan att komma från Småland eller hur?

Hursom, nog med självförhärligande och skojfriskhet.

Jag vill förstås göra ett så bra jobb som möjligt. Precis som med denna bloggen och allt annat jag producerar så fixar jag inte halvmesyr. Dessutom är jag otroligt tacksam över att arrangörerna litar på mig så till den grad att de låter mig tala högt under en så välrenommerad tävling med många duktiga cyklister, både inom elit- och amatörklasserna.

Så jag har gått all in.

Jag har studerat banan, både på karta, på Youtube och IRL. Banan är elak, full med ställen att antingen tjäna tid på eller göra bort sig på och väldigt vacker. Jag lovar.

Jag har cyklat där jag kunnat, vurpat där jag inte kunnat (cykla) och gått de partierna där jag inte vågat vurpa. Tävlingsledaren Mats cyklade dock överallt.

Sorry för hemsk bildkvalité
men var skakig om händerna av nån anledning

Jag har bett om att få namnen på alla de som föranmält sig och jag har gjort min läxa. Google är en grym partner ibland – och det finns mycket gott och fint att säga, bland annat om en dels resultat från tidigare lopp.

Herr Ahlbäck bygger bana.
Du bangar väl inte Ahlbäcks drop imorgon? :P 

Det kommer med andra ord att bjudas på förhoppningsvis skarp tävlingskoll – men också mycket glatt cykelsnack och allmänt festlig tävlingsstämning. Jag lovar att göra mitt bästa och ni som dyker upp får lova att komma fram och säga hej och svara på den viktigaste frågan:

Vad är värre, hala stenar i skogen eller torrt dödsgrus i en landsvägskurva?

Nu drar jag iväg på inflyttningsfest, ha det gött så ses vi ute på Rocklunda imorgon bitti. Glöm inte följa mig på Twitter (@cykelkatten) och gilla min Facebook-sida för att få vara först med uppdateringar från morgondagens tävling.

Puss

eran Katja

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

5 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.