Katja kör MTB

Hur Katja hanterar våren i skogen.

det bästa med att fota i motljus att det uppstår fett snygga effekter
som t ex denna rosa bläck bredvid “gudastrålarna”

Så har det blivit april och om än vårigare därute. Änderna vid ån-vid-jobbet svullar järnet på smulorna de snälla stadsmedborgarna undvar dem på sina lunchpromenader. Dammet strör sig över möblemanget som en annan manna som blitt synligare med det episka ljuset. Männen kommer till jobbet i kortärmade pikéer. Blommorna… förynglar sig och det gör de nordiska djurarterna på zoot med. Barnen äter glass på pinne.

Katja vill mest under

(som i under täcket, alltså)

Och bort

(som i in i dimman av ett slag vansligt att beskriva på ett s k hälsofrämjande blogg).

Försöker ta mig genom de ljusaste timmarna med hjälp av mörka persienner, stora mängder mörk choklad, massa koppar te samt jobb, jobb, jobb. Vid sex-sju-tiden finns det hopp för solnedgång och då tar jag ut min cykel. Igår kväll pallade jag inte träffa övriga cykelmänniskor och då passade ju det bra att rehabba knäet genom enslig skogskörning på min älskade Canyon.

I skogen är det skuggigt, fuktigt och framför allt tomt på människor som prompt ska påpeka hur härligt det är med våren. Istället kan man se risig post-vinter-räv (som jag såg igår) och kanske någon häst iförd ryttare långt vid horisonten. Skogen kramar om mig, dess stigar och krusidulliga rötter vaggar mig till lite mer vårvänlig mood och plötsligt finner jag mig i att huka ner mig och spela in en åh så underbart det är med den våriga naturen-video för min Facebook-sida och faktiskt mena det.

Jag hittar ett gäng gamla vikingastigar uppe på favvoåsen, den bakom motorbanan, och cyklar upp och ner och sen upp och ner igen. Stör mig på hästbajs, på att jag fryser lite om munnen men är i övrigt harmonisk. Så håller jag på, och sedan åker jag förbi Ica Ettan och köper än mer choklad.

Idag är en ny ljus vårig dag.

(eller alltså, nu är det natt, men för effektens skull skrev jag dag. Imorgon ska jag till Mallis förresten så vårångesten polar ihop sig med lättare stänk av resfeber. åh min röriga skalle… Gnattis!)

Puss.

 

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 Comments

 • Jonatan

  Oj, detta var en ny variant av ångest. Ångest vet jag endel om, men just vårvarianten har jag missat. Tungt.

  I söndags var jag överlycklig över att det blivit ljusare och klockan blivit framflyttad – cykling i skogen på kvällen utan lampor skapade verkligen känslan av att vinterns bojor släppts och jag var fri.
  Våren rycker upp mig ur vinterdvala.
  Våren rycker upp mig från vardagsångesten.

  Jag vill inte gnida in det utan bara, kanske, visa en annan aspekt. Men det är väl just den aspekten som du kanske fann igår kväll.

  Pepp till dig! Hoppas denna ångest minskar, och hoppas Mallis blir toppen. Där bör det väl vara mer sommar än vår, och sommar är ju trots allt den bästa av årstiderna. Synd den inte vara längre i detta land…

  • Katja

   Det är lugnt J :) Jag missunnar inte andra vårglädjen, herregud nej! Tack för din kommentar – kan vara värt att slå upp det där med dvaluppväckningen när det känns tungt.

   Mm, sommar är b som är så kort.

   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.