Allmänt om träning,  Cykel

Den där svala, gudomliga postraceölen tillsammans med resten av klungan

IMG_2259

Vissa dagar – som idag – är träningsmojon inte riktigt på topp. Benen är slitna, ryggen är sliten, gruset har flyttat från cykelbanorna in i ögona, tänk va skönt det vore att sova lite istället…

Men jag vet.

Ska jag dricka den där svala, gudomliga postraceölen tillsammans med resten av klungan och inte trettio plågsamma eftersläntarminuter senare så får jag inte sänka min egen prestation pga. skyll-dig-själv-krämpor som lätt undviks med hjälp av förebyggande och uppbyggande stabilitetsträning.

Eller som läsaren/cyklisten Jonatan skrev häromdan:

Jag har börjat köra helkroppsstyrka, just för att minska ryggproblem. Blandade maskiner och övningar samt mycket magövningar. Inspirerat av Jenny Rissveds vill jag åstakomma en grym bål som hjälper mig på cykeln.
Faktum är att styrketräningen börjat vända och blivit kul. Visst, inte lika kul som att cykla, men ändå långt bättre än att det är supertråkigt.

Tråkigt idag – vinnaröl imorgon.

Vi kör.

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.