Cykelbloggare: Se över era kommentarsinställningar – få fler att kommentera :)

Hej. Fortsätter på temat ont om kommenterande i cykelbloggsvärlden. Men denna gång mer konstruktivt än gnälligt.

Detta blir inget pekpinnigt så här skriver du en bra blogg-inlägg: personligen tycker jag att finessen med träningsbloggar är just att alla har sin unika stil, vore ju fett boring om alla skrev likadant. 

Men jag drar mig ofta från att kommentera vissa bloggar för att de kräver inloggningar, registreringar och annat pulver. Skrota det! Det är synd att många roliga, intressanta bloggar får för lite feedback pga. nån dum teknisk inställning. Lägg gärna ett par minuter på att ändra kommentarsinställningen – det lönar sig både för era läsare och för er själva.

Ni som kör BLOGGER (dvs. via Google / gamla Blogspot): Se till att ni har Vem som helst-rutan iklickad. Det är fett irriterande att behöva vara registrerad google-användare eller krävas på nåt skumt Open id-tjafs. Ingen orkar med sånt, låt folks skriva in sitt namn, e-mail och sin kommentar så orkar flera kommentera. Lovar.

bloggerkommentar

Ni som kör WordPress: Samma här – bocka av “Användare måste vara registrerade och inloggade…”. Det är just när den rutan är ibockad som folks åker på att vara inloggade som WP-användare el liknande och det stoppar många.

wordpressblogg

Ni som kör WordPress och får fett med spam – installera Akismet. Bra grej, helt gratis, skyddar grymt från Spam.

Såja.

Nu har vi kört en drive och fröken är nöjd.

Puss.

3 Comments

 1. Liselotte said:

  Tack för lektionen – och kommentaren! :-)

  Själv har jag 30 år gammal äntligen “lärt” mig sitta på en spinningcykel, så det här med cykling är inget jag… vet något alls om, faktiskt (long story short: en cykel som åkte lite för fort i en nedförsbacke när jag var typ 6 år gammal – och en riktigt blodig armbåge!)

  Men som kommentatör tycker jag ändå jag kan fungera, trots (eller tack vare?) min icke-nördighet på området? ;-)

  4 mars, 2014
  Reply
  • Anders said:

   Nu är det plusgrader,ut i friska luften, istället för att svettas i gamla mögliga lokaler med dålig ventilation. ;-)

   4 mars, 2014
   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge